Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Na Okresnom úrade Námestovo otvoria od utorka novú kontaktnú zónu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Rezort vnútra tvrdí, že tým chce zjednodušiť občanom okresu Námestovo kontakt s okresným úradom a zároveň minimalizovať riziko šírenia nového koronavírusu.

Bratislava 19. októbra (TASR) – Na Okresnom úrade Námestovo vybudovali a otvoria novú kontaktnú zónu. Priestory úradu totiž neumožňovali z pohľadu poskytovania služieb oddeliť zónu prvého kontaktu od zázemia úradu. TASR o tom informovala Petra Friese z tlačového odboru Ministerstva vnútra SR.

"Kontaktná zóna bude od utorka (20. 10.) na Okresnom úrade Námestovo, ulica Miestneho priemyslu 571, otvorená pre klientov na prízemí budovy, so vstupom priamo zvonka. V rámci nej si budú môcť klienti vybaviť záležitosti späté s agendami živnostenského podnikania, cestnej dopravy a pozemných komunikácií, či životného prostredia," spresnila Friese.

Rezort vnútra tvrdí, že tým chce zjednodušiť občanom okresu Námestovo kontakt s okresným úradom a zároveň minimalizovať riziko šírenia nového koronavírusu. Riešenie však nie je podľa ministerstva finálne. Zámerom je vybudovať klientske centrum, ktoré by integrovalo všetky zložky okresného úradu a vybrané zložky polície pod jednu strechu.

Ministerstvo zároveň naďalej apeluje na občanov, aby zvážili návštevu okresných úradov a prednostne využívali telefonickú, elektronickú či písomnú komunikáciu.