Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na Orave bude v najbližších dňoch pomáhať stovka hasičov

Sedem dvojčlenných odberových tímov zložených z príslušníkov Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta SR Bratislavy sa vo štvrtok 22. októbra 2020 presúvajú na Oravu, kde budú nasadení pri plošnom testovaní obyvateľov okresov Námestovo,Tvrdošín a Dolný Kubín na prítomnosť nového typu koronavírusu. Na Oravu vyšle HaZZ SR celkom 50 odberových tímov zo všetkých krajov Slovenska. Foto: TASR - Vladimír Benko/MV SR

Ide o 50 hasičov - zdravotníckych záchranárov - a 50 hasičov zaradených v rôznych funkciách.

Dolný Kubín 22. októbra (TASR) - Do prípravy pilotného plošného testovania obyvateľstva na nový koronavírus je aktívne zapojený aj Hasičský a záchranný zbor (HaZZ). Zabezpečí stovku príslušníkov, ktorí budú odoberať vzorky na ochorenie COVID-19 v okresoch Dolný Kubín, Tvrdošín a Námestovo. TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia HaZZ.

Ide o 50 hasičov - zdravotníckych záchranárov - a 50 hasičov zaradených v rôznych funkciách. "Ich zázemím sa od štvrtka do nedele (25. 10.) stane Stredná škola požiarnej ochrany Ministerstva vnútra SR v Žiline, kam sa budú vracať po ukončení činnosti," priblížila Farkasová.



Všetky odberové tímy sú podľa Farkasovej aktuálne zhromaždené v Žiline, kde sa pripravujú na pilotné plošné testovanie. "Sú tiež pripravení zabezpečiť logistické úlohy, poskytnúť potrebnú automobilovú techniku, či dezinfekciu priestorov," dodala.