Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Na Orech Cupe sa zišli oriešky zo Slovenska i zahraničia

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Do Zlatých Moraviec dnes prišlo viac ako 200 psov. Súťažiť budú v 17 kategóriách.

Zlaté Moravce 11. augusta (TASR) – V Zlatých Moravciach sa zišli psíky a ich majitelia z celého Slovenska i zahraničia. Na štadióne Calex budú dnes a v nedeľu (12. 8.) súťažiť oriešky a čistokrvné psy bez papierov v rámci súťaže Orech Cup 2012. Uchádzať sa budú o titul najkrajšieho psa, no okrem krásy sa bude testovať napríklad aj ich inteligencia. Podujatie Orech Cup vzniklo pred rokom.

„Okrem toho, že sa na medzinárodnej výstave orieškov stretne veľa psov, majitelia zažijú kopu zábavy, dozvedia sa nové informácie a deň prežijú v dobrej nálade. Podujatie má ale aj ďalší význam. Pomôže psíkom z miestneho útulku. Všetky príspevky, ktoré sa získajú počas víkendu, poputujú práve tým, ktorí toľko šťastia zatiaľ nemali a dosiaľ nenašli domov,“ sľubujú organizátori podujatia.

Do Zlatých Moraviec dnes prišlo viac ako 200 psov. Súťažiť budú v 17 kategóriách, pričom v každej sa určí 1., 2. a 3. miesto. Porotcom v kategórii Najlepší styling psíkov a ich majiteľov je módny návrhár Fero Mikloško, ktorý víťazom navrhne a odovzdá originálny štýlový obojok.

Okrem výstavy psov je pre návštevníkov pripravený aj bohatý sprievodný program. Diváci môžu vidieť ukážku výcviku policajných psov, tancujúceho zlatého retrievera Teddyho s vicemajsterkou Českej republiky v divízii Freestyle v roku 2011 Adrianou Tomekovou či dogdancing v podaní dobermanky a jej majiteľky Simony Drábkovej. Súčasťou programu je aj hlasovanie za najkrajšieho psíka výstavy Pes sympatia.

Tak ako vlani aj tento rok prevzali patronát nad II. ročníkom podujatia Orech Cup viaceré známe osobnosti. Sú medzi nimi moderátorka Jana Hospodárová, Adela Banášová či herečka Kristína Farkašová.