Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Na oslave zariadenia pre seniorov spievala aj 102-ročná klientka

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zariadenie bolo otvorené na sídlisku Fončorda 24. októbra 1997 ako Penzión Jeseň, ktorý sa postupne pretransformoval na zariadenie pre seniorov.

Banská Bystrica 24. októbra (TASR) – Zariadenie pre seniorov Jeseň v Banskej Bystrici oslavuje 25. výročie svojho založenia. Súčasťou pondelkového programu osláv bolo aj vystúpenie 102-ročnej pani Márie Longauerovej, bývalej opernej speváčky či uvedenie nového loga inštitúcie.

Zariadenie bolo otvorené na sídlisku Fončorda 24. októbra 1997 ako Penzión Jeseň, ktorý sa postupne pretransformoval na zariadenie pre seniorov, poskytujúce sociálne služby obyvateľom Banskej Bystrice a okolia.

Služby poskytuje pobytovou formou i v podporovanom bývaní. Má kapacitu 81 klientov. "Naším dlhodobým cieľom je v rámci komunity poskytovať nielen sociálne služby, ale ako nadprácu brať na zreteľ aj intelektuálny rozvoj, respektíve stabilizovanie a zmiernenie zdravotných komplikácií a diagnóz našich klientov. Rovnako dôležité je vytvoriť pre nich príjemné prostredie a poskytovať im určitý štandard v našom zariadení," uviedla vedúca zariadenia Ivana Konôpková.

Samospráva sa snaží zariadenie pravidelne modernizovať, či už novším vybavením izieb, alebo technológiou, ktorá je nápomocná opatrovateľkám pri manipulácii s klientmi. Počas budúceho roka sa začne s realizáciou projektu vybudovania oddychovej záhrady Magnólia.