Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Na ozubnicovej železnici vo Vysokých Tatrách avizujú výluku

Na archívnej snímke trať zubačky - ozubnicovej železnice zo železničnej stanice Štrba na Štrbské Pleso vo Vysokých Tatrách. Foto: TASR - Milan Kapusta

Nepretržitá výluka ozubnicovej železnice potrvá od pondelka od 8.00 h do štvrtka 16.40 h.

Vysoké Tatry 10. júla (TASR) - Na ozubnicovej železnici (OŽ) medzi Štrbou a Štrbským Plesom vo Vysokých Tatrách dôjde v pondelok 11. júla k výluke. Potrvá do štvrtka (14. 7.) popoludní. Všetky vlakové spoje počas výluky nahradí Železničná spoločnosť Slovensko (ŽSSK) autobusmi. Informovalo o tom združenie cestovného ruchu Vysoké Tatry na svojej internetovej stránke.

Nepretržitá výluka OŽ potrvá od pondelka od 8.00 h do štvrtka 16.40 h. Zastávky náhradných autobusových spojov nájde verejnosť v Štrbe za bufetmi pri železničnej stanici, v Tatranskom Lieskovci v smere na Štrbské Pleso na hlavnej ceste oproti prístrešku autobusovej zastávky Tatranská Štrba, sídlisko a v smere na Štrbu pri tejto zastávke a na Štrbskom Plese pri železničnej stanici na hlavnom autobusovom stanovišti SAD.

ŽSSK upozorňuje, že vodič autobusu nezabezpečuje predaj cestovných lístkov a treba si ich zakúpiť v osobnej pokladnici. "Preprava detských kočíkov a bicyklov nie je povolená," doplnil dopravca.