Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Polícia stále zasahuje pri požiari v časti vinohradov v Bratislave

Na snímke hasiči zasahujú počas požiaru porastu a časti vinohradov na Peknej ceste v smere na Vinohrady v Bratislave v utorok 16. augusta 2022. FOTO TASR - Michal Svítok Foto: TASR - Michal Svitok

Horí porast a časť vinohradov veľkosti približne päť hektárov.

Bratislava 16. augusta (TASR) - Policajti stále zasahujú pri požiari porastu a časti vinohradov na Peknej ceste v smere na Vinohrady v Bratislave. Niektoré úseky sú neprejazdné a nie je tam povolený ani vstup peších osôb. Bratislavská krajská polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

Polícia približuje, že úseky, kam sa nesmie ísť, sú ulica Pod vtáčnikom – Strapcová ulica, Pekná cesta za starou tlačiarňou, Horská ulica - Jurská ulica a Račianska ulica (Gaštanový hájik).

"Upozorňujeme vodičov, aby sa riadili pokynmi polície a využili alternatívne trasy," uviedli policajti.

Na mieste požiaru sú podľa starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý vyše dve desiatky profesionálnych hasičov s ôsmimi kusmi techniky. Nasadený je vrtuľník. Pri hasení pomáhajú aj hasiči z obce Malinovo, z Trnavského kraja a dobrovoľní hasiči.

"Silný vietor pomáha šíriť plamene, na jednom mieste sa požiar podarí uhasiť, na druhom začne. Vďaka mimoriadnemu nasadeniu však hasiči dostávajú požiar pod kontrolu," povedal Kusý. Poukázal, že neďaleko požiaru boli deti v detskom tábore, nachádza sa tam škôlka a škola.

Kusý na sociálnej sieti poprosil ľudí, aby boli zodpovední, ostražití a dodržiavali zákaz zakladania ohňa v Bratislave. "Vzhľadom na aktuálne horúčavy a sucho zakladať ohne nesmieme ani na miestach, ktoré sú na to určené," poznamenal.

Mestská časť Rača zároveň upozornila ľudí, aby si pre požiare v Bratislave zatvorili okná.

Na Peknej ceste v smere na Vinohrady horí, úsek je neprejazdný


Policajti a hasiči aktuálne zasahujú pri požiari v Bratislave. Na Peknej ceste v smere na Vinohrady horí porast a časť vinohradov veľkosti približne päť hektárov. Úsek je neprejazdný. Bratislavská krajská polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

Hovorca bratislavského Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Štefan Koči priblížil, že hasiči momentálne zasahujú v Bratislave pri dvoch požiaroch. Oheň vo vinohradoch ohlásili po 13.00 h na Horskej ceste v bratislavskej mestskej časti Rača. Zasahuje tam 24 hasičov s ôsmimi kusmi hasičskej techniky a členovia Dobrovoľného hasičského zboru Rusovce.

"Pri požiari na Račianskej ulici, ktorý bol ohlásený pred 14.30 h, zasahuje 12 príslušníkov HaZZ a dva kusy hasičskej techniky, a tiež dobrovoľní hasiči z Rače a Záhorskej Bystrice," povedal Koči.