Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na Pezinskej Babe sa už lyžuje, v ponuke je aj večerné lyžovanie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Tomáš Halász

Na Pezinskej Babe je v utorok v prevádzke kotvový vlek do 16.00 h. a večerné lyžovanie od 17.00 do 21.00 h.

Bratislava 18. decembra (TASR) – V stredisku Pezinská Baba v Malých Karpatoch, blízko Bratislavy, odštartovala v týchto dňoch lyžiarska sezóna. Návštevníci majú možnosť využiť aj večerné lyžovanie. Informuje o tom prevádzkovateľ strediska Lyžiarsky klubu (LK) Baba Pezinok na svojom webe.

Na Pezinskej Babe je v utorok v prevádzke kotvový vlek do 16.00 h. a večerné lyžovanie od 17.00 do 21.00 h. "Na svahu pri vleku Double je 20 cm technického a prírodného snehu. Svah bol v pondelok (17.12.) večer upravený," spresnil LK Baba. Stredisko Zochova chata nie je v utorok v prevádzke. Bežecké trate boli upravené minulý týždeň so skútrom na korčuliarsku techniku. Cez uplynulý víkend bol v stredisku Zochova chata v prevádzke dopravníkový pás, v okolí ktorého hlásili do 30 cm upraveného technického a prírodného snehu.

Pezinská Baba je strediskom zimných športov v Malých Karpatoch v nadmorskej výške 527 metrov nad morom. Nachádza sa 12 kilometrov od mesta Pezinok na ceste smerom na Malacky. Stredisko Zochova chata sa nachádza v turistickej lokalite Zochova Chata - Piesok asi 15 kilometrov od mesta Modra v nadmorskej výške 425 metrov nad morom. Ponúka zjazdovky určené najmä pre začiatočníkov.