Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Na podporu turizmu v Liptove získali za dekádu 10,2 milióna eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Za jeden z najnáročnejších projektov liptovskej OOCR považuje jej riaditeľka Darina Bartková bezplatnú prepravu v zime.

Liptovský Mikuláš 21. novembra (TASR) – Dotácie od štátu na podporu turizmu v súhrnnej výške takmer 10,2 milióna eur získala za desať rokov svojej existencie Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov. Na dani z ubytovania vybrali samosprávy v regióne za dekádu sumu 11 miliónov eur. Potvrdil to predseda predstavenstva liptovskej OOCR Ján Blcháč.

Dodal, že aj vďaka tomu budujú infraštruktúru a robia propagáciu regiónu. "Vznik OOCR Región Liptov bol pred desiatimi rokmi správny krok. Rozvoj regiónu si totiž vyžaduje systém a spoluprácu, aby bolo jeho smerovanie dlhodobo udržateľné," zhodnotil Blcháč.

Liptov podľa štátnej tajomníčky ministerstva dopravy Kataríny Brunckovej patrí k špičke cestovného ruchu na Slovensku. "Je vzorom pre iné regióny, robí nám výborné meno v zahraničí a vidíme, že naša dotácia prináša výsledky," uviedla.

Za jeden z najnáročnejších projektov liptovskej OOCR považuje jej riaditeľka Darina Bartková bezplatnú prepravu v zime. Skibusmi doteraz odviezli viac ako milión lyžiarov. Podotkla, že systematicky vylepšujú aj infraštruktúru pre cyklistov. V regióne vďaka OOCR v poslednom období pribudlo 30 elektronabíjacích staníc a 60 kusov cyklomobiliáru. "Vytvorili sme Produkt Liptova, rozvíjame značku Liptovské droby, špecialitu zo zemiakov, ktorá získala chránené zemepisné označenie pôvodu. Rozvíjame projekt Nepoznaný Liptov či podujatie Za siedmimi horami," vymenovala Bartková.

Ako doplnila, pre návštevníkov pripravili niekoľko náučných chodníkov, majú cestovnú kanceláriu zameranú na vzdialenejšie trhy a robia marketingové kampane zamerané na Slovensko i zahraničie.