Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Na post primátora Dudiniec kandiduje len Dušan Strieborný

Na archívnej snímke primátor Dudiniec Dušan Strieborný. Foto: TASR Branislav Račko

Medzi jeho ciele patrí aj obstaranie vozidla na zber separovaného odpadu pre mesto Dudince a okolité obce.

Dudince 16. septembra (TASR) – O post primátora mesta Dudince v Krupinskom okrese sa v jesenných komunálnych voľbách uchádza len súčasný šéf miestnej samosprávy Dušan Strieborný. Vyplýva to zo zoznamu kandidátov, ktorých zaregistrovala miestna volebná komisia. Zverejnený je na webe mesta.

Súčasný primátor bude kandidovať s podporou stany Hlas-SD. Pre TASR uviedol, že v dobe ochorenia COVID-19, energetickej krízy, vysokej inflácie a blížiacej sa ekonomickej krízy sa ťažko plánuje aj na krátkodobé obdobie, nie na štyri roky. Zamerať by sa však chcel na výstavbu domu smútku i rekonštrukciu amfiteátra. Medzi jeho ciele patrí aj obstaranie vozidla na zber separovaného odpadu pre mesto Dudince a okolité obce. "Najväčšie rezervy máme v sociálnej oblasti, preto chceme posilniť opatrovateľskú službu," zdôraznil. Doplnil, že v meste potrebujú posilniť aj kapacity v zdravotnej starostlivosti najmä v detskom lekárstve a v stomatológii.

Poslanecký zbor v Dudinciach má v súčasnosti sedem poslancov, počet ostane nezmenený aj v nadchádzajúcom volebnom období. Do mestského zastupiteľstva zaregistrovala komisia 24 kandidátov na poslancov.

Spojené samosprávne voľby do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 29. októbra.