Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Na prehliadke O zlatú guľôčku budú deti z Turca súťažiť online

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Speváci sa môžu na prehliadku prihlásiť prostredníctvom online registračného formulára.

Martin 18. apríla (TASR) – Súťažnú prehliadku detských sólových spevákov O zlatú guľôčku zorganizuje Turčianske kultúrne stredisko (TKS) v Martine v podobe online prehliadky. TASR o tom informovala metodička pre folklór TKS Michaela Konečná.

"Aj napriek tomu, že sa situácia zlepšuje a veríme v postupné uvoľňovanie opatrení, rozhodli sme sa nepostupovú súťaž zorganizovať v podobe online prehliadky. Umožní nám zachovať bezpečnosť účastníkov súťaže a zároveň garantovať termín prehliadky," vysvetlila Konečná.

Speváci sa môžu na prehliadku prihlásiť prostredníctvom online registračného formulára. "Nahrajú videonahrávku - jednu pieseň podľa vlastného výberu, najlepšie s pôvodom v Turci. Pošlú ju prostredníctvom e-mailu alebo cez úschovňu na adresu folklor@tks.sk. Zaslaný súbor má byť pomenovaný menom a priezviskom dieťaťa a názvom piesne, ktorú vo videu spieva. Do online prehliadky sa môže zapojiť viac ako len jeden zástupca školy alebo súboru," doplnila metodička pre folklór TKS.

Výsledky súťaže a videonahrávky zverejní TKS 31. mája na sociálnej sieti a na svojej internetovej stránke. Termín uzávierky zasielania nahrávok je 17. máj 2021, dodala Konečná.