Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

VIDEO: Na Prievozskej ul. v Bratislave vystreľujú kanalizačné poklopy

Na snímke zásah príslušníkov Hasičského a záchranného zboru pri vystreľujúcich kanalizačných poklopoch na Prievozskej ulici v Bratislave 14. novembra 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

K zraneniu osôb doposiaľ v súvislosti s touto udalosťou nedošlo.

Bratislava 14. novembra (TASR) - Na Prievozskej a Plynárenskej ulici v Bratislave vystreľujú kanalizačné poklopy. Aktuálne tam zasahujú policajti spolu s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). TASR o tom informovala polícia aj hasiči. Na mieste bola nameraná vysoká koncentrácia CO2.

"Na linke 158 sme prijali informáciu o vystreľujúcich kanalizačných poklopoch, ku ktorým má dochádzať z doposiaľ presne nezistených príčin v úseku Prievozskej ulice," priblížil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. Policajti na mieste usmerňujú premávku, rovnako asistujú pri evakuácii osôb z blízkeho biznis centra.



"K zraneniu osôb doposiaľ v súvislosti s touto udalosťou nedošlo, o prípadných ďalších obmedzeniach budeme verejnosť informovať," vyhlásil Szeiff.

Na mieste bola podľa hovorkyne Prezídia HaZZ Kataríny Križanovej nameraná vysoká koncentrácia CO2. "Pri udalosti zasahuje viac ako 30 profesionálov zo všetkých bratislavských hasičských staníc a dobrovoľní hasiči z DHZO Ružinov," priblížila a doplnila, že evakuovaná bola administratívna budova BBC 1. Pri udalosti sa podľa nej doposiaľ nikto nezranil.

V Bratislave je pre vystreľujúce poklopy prerušená premávka viacerých spojov MHD


V Bratislave je pre problém s vystreľujúcimi poklopmi aktuálne prerušená premávka viacerých spojov mestskej hromadnej dopravy (MHD). Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava (DPB) na svojom webe.

"Od 18.10 h je prerušená premávka trolejbusov liniek 42, 71, 72 a autobusov linky 70 na Prievozskej obojsmerne v úseku Miletičova - Bajkalská," priblížil DPB. Uvedené trolejbusové linky z Cintorína Vrakuňa a Čiližskej boli v smere mesto postupne zastavené. Všetky detaily o odklone uvedených liniek nájdu cestujúci na webe dopravného podniku.

Na Prievozskej a Plynárenskej ulici aktuálne zasahujú policajti a hasič v súvislosti s vystreľujúcimi kanalizačnými poklopmi. Na mieste bola podľa hovorkyne Prezídia HaZZ Kataríny Križanovej nameraná vysoká koncentrácia CO2.