Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Na primátora Liptovského Hrádku dal prihlášku jeden kandidát

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

O funkciu poslanca mestského zastupiteľstva sa chce uchádzať 20 kandidátov.

Liptovský Hrádok 6. septembra (TASR) - Na post primátora mesta Liptovský Hrádok prijali jednu kandidátnu listinu nezávislého kandidáta. Informovala o tom zapisovateľka mestskej volebnej komisie v Liptovskom Hrádku Martina Harichová.

O funkciu poslanca mestského zastupiteľstva sa chce uchádzať 20 kandidátov. "Obdržali sme 12 kandidátnych listín od nezávislých kandidátov a tri od politických strán," vysvetlila Harichová.

Vo volebnom obvode 1, ktorým je mestská časť Dovalovo, si podali kandidátnu listinu štyria ľudia. Zvyšní 16 sa chcú o poslanecký mandát uchádzať vo volebnom obvode 2, v Liptovskom Hrádku.

Ako dodala Harichová, mestská volebná komisia preskúma kandidátne listiny. Po zaregistrovaní kandidátov zverejní ich zoznam. Komisia bude prvýkrát zasadať v stredu (7. 9.).

Voľby primátora mesta a poslancov mestského zastupiteľstva sa budú konať na konci októbra. Budú spojené s voľbami do samosprávnych krajov. V mestskej časti Dovalovo budú voliť dvoch poslancov, vo volebnom obvode Liptovský Hrádok 11.