Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Na rekonštrukciu parkovísk v Trenčíne treba takmer milión eur

Moja predstava je, že sa zruší Trenčianska parkovacia spoločnosť, plochy sa prenajmú na niekoľko rokov niekomu, kto to bude spravovať, ale bude aj investovať, povedal primátor Rybníček.

Trenčín 4. januára (TASR) – Do konca tohto roka je potrebné spustiť nový parkovací systém v trenčianskej centrálnej mestskej zóne a v nasledujúcich rokoch vyriešiť statickú dopravu aj na sídliskách v meste. Myslí si to primátor Trenčína Richard Rybníček.

"Moja predstava je, že sa zruší Trenčianska parkovacia spoločnosť, plochy sa prenajmú na niekoľko rokov niekomu, kto to bude spravovať, ale bude aj investovať. Jednou z podmienok je, že investor bude musieť dať do rekonštrukcie parkovania asi 900.000 eur. Dnes je ročný výnos z parkovania asi 20.000 eur, takže my nemáme žiadne možnosti na investovanie do nášho majetku," priblížil Rybníček.

Doplnil, že súťaž by chceli vyhlásiť a vyhodnotiť začiatkom tohto roka, do konca roka spustiť nový parkovací systém v centrálnej mestskej zóne a do dvoch rokov riešiť z hľadiska statickej dopravy aj situáciu na sídliskách Sihoť a Juh, kde je parkovanie najkomplikovanejšie.

Rybníček si nemyslí, že sa zvýši cena parkovného, podľa neho dôjde skôr k zefektívneniu parkovania. "Zrejme sa začne rozlišovať, či človek zaparkuje na chvíľu a nebude toľko platiť, alebo bude parkovať celý deň, za čo si aj zaplatí. Možno v budúcnosti budú nervózni tí, čo chodia do Trenčína z okolia a budú mať nové pravidlá. Dôležité je, aby sa vyšlo v ústrety obyvateľom mesta, ale aby aj vznikli jasné pravidlá pre tých, ktorí do mesta prichádzajú," pripomenul Rybníček. Podľa jeho ďalších slov problematiku statickej dopravy konzultujú aj so Slovenskou parkovacou spoločnosťou. Nevylúčil ani platenie za parkovanie na sídliskách.