Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Regióny

Na sídlisku Juh v Poprade pribudlo ihrisko, jeho súčasťou je veľká loď

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Najväčším hracím prvkom na území celého mesta a dominantou tohto ihriska je veľká loď s dĺžkou asi 19 metrov, ktorá má dve paluby a dve rampy.

Poprad 14. mája (TASR) - Na popradskom sídlisku Juh pribudlo nové detské ihrisko, dotáciu vo výške takmer 43.000 eur naň poskytlo Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Slávnostne ho otvorili a sprístupnili tento týždeň. Nová inkluzívna hracia plocha pribudla vo vnútrobloku na Rastislavovej ulici. Informovala o tom radnica na webovom sídle.

Všetky prvky s výnimkou kolotoča sú z agátového dreva. Najväčším hracím prvkom na území celého mesta a dominantou tohto ihriska je veľká loď s dĺžkou asi 19 metrov, ktorá má dve paluby a dve rampy. Vnútri lode sú dve lezecké siete, zvonku dve laminátové šmýkačky. Na prednú palubu vedú zvonku dve lezecké steny. Nachádza sa tam aj ďalšia menšia loď, fit dráha, pružinová hojdačka, pieskovisko, čln, ale aj kolotoč pre telesne hendikepované deti i hojdacie hniezdo.

"Deti dnes veľa času trávia pred displejmi, a tak sme chceli vytvoriť miesto, kde by mohli spolu tráviť čas celé rodiny," uviedol poverený šéf rezortu práce Milan Krajniak (Sme rodina). Primátor Popradu Anton Danko dodal, že mesto chce v obnove a výstavbe detských a viacúčelových ihrísk na svojom území pokračovať.