Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Na Silvestra si môžu deti aj dospelí zabehať v Dunajskej Strede

Silvestrovský beh Foto: TASR/Pavel Neubauer

Pre najmenších bude pripravený 200-metrový úsek, študenti a dospelí si môžu zmerať sily v behu na 1000 m, 3000 m a 5000 m.

Dunajská Streda 23. decembra (TASR) - V znamení hesla Bež s nami! organizuje aj v tomto roku Marathon club Žitný ostrov Silvestrovský beh, ktorý sa uskutoční v Dunajskej Strede v mestskom parku pri športovej hale. TASR informoval predseda klubu Roland Vajas.

"Záujemcovia sa môžu prihlásiť 31. decembra od 9. hodiny, kedy sa budú vydávať štartovné čísla. Štartovné je bezplatné," pokračoval Vajas s tým, že súťažiaci si môžu vybrať z niekoľkých tratí. Pre najmenších bude pripravený 200-metrový úsek, študenti a dospelí si môžu zmerať svoje sily v behu na 1000 m, 3000 m a 5000 m.

"Na rozdiel od vlaňajšieho ročníka každú disciplínu odštartujeme samostatne. Na dlhších tratiach budú v rôznych vekových kategóriách zvlášť kategórie pre ženy a pre mužov. Všetci účastníci dostanú diplom, traja najlepší bežci na 1000-metrovej trati medailu, na 3000-metrovej plaketu a na 5000-metrovej trati pohár," vysvetlil predseda.

O dobrú náladu sa postará miestny diskdžokej. "Bežcov, ktorí chodia pravidelne, každú stredu na tréningy, čaká na Silvestrovskom behu malé prekvapenie," prezradil.