Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Na slovensko-ukrajinskej hranici zadržali vlani 190 migrantov

Na archívnej snímke nelegálni migranti. Foto: TASR - Prezídium PZ

Medzi osobami, ktoré sa vlani pokúsili neoprávnene prekročiť ukrajinsko-slovenskú hranicu, bolo najviac štátnych príslušníkov Pakistanu.

Sobrance 4. januára (TASR) – Spolu 190 nelegálnych migrantov zadržali v roku 2021 pri slovensko-ukrajinskej hranici policajti Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance. Prevažná väčšina z nich strávila na Slovensku len niekoľko hodín či dní, vyplýva z informácií, ktoré pre TASR poskytla hovorkyňa RHCP Sobrance Agnesa Kopernická.

"Z uvedeného počtu bolo 172 osôb podľa Dohody medzi Európskym spoločenstvom a vládou Ukrajiny o readmisii osôb odovzdaných príslušníkom Štátnej pohraničnej služby Ukrajiny, 11 maloletých bez sprievodu bolo umiestnených v detskom domove, dve osoby požiadali o udelenie azylu na území SR, jedna osoba bola umiestnená v Útvare policajného zaistenia pre cudzincov Sečovce a štyri osoby boli vzaté do väzby," priblížila.

Ako doplnila, medzi osobami, ktoré sa vlani pokúsili neoprávnene prekročiť ukrajinsko-slovenskú hranicu, bolo najviac štátnych príslušníkov Pakistanu (31), ďalšími najčastejšie zadržanými nelegálnymi migrantmi boli Ukrajinci (19), Afganci (18), Bangladéšania (17) a Turci (16).