Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Na štadióne vo Fiľakove pribudla nová ošetrovňa, rekonštruujú i šatne

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Na rekonštrukciu priestorov získala samospráva od SFZ dotáciu vo výške 10.000 eur, spolufinancovanie mesta predstavovalo sumu 3000 eur.

Fiľakovo 15. marca (TASR) – Na futbalovom štadióne vo Fiľakove v okrese Lučenec vybudovali novú ošetrovňu i šatňu pre hostí. V najbližších týždňoch budú pracovníci Verejnoprospešných služieb mesta (VPS) rekonštruovať aj šatňu domácich. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Klaudia Mikuš Kováscová.

Prebudovanie šatní a vybudovanie ošetrovne na fiľakovskom štadióne bolo podľa mesta potrebné z dôvodu postupu klubu do novej ligy. Šatne hostí i domácich boli podľa samosprávy v dobrom stave, no nespĺňali štandardy, ktoré požadoval Slovenský futbalový zväz (SFZ).

"Preto sme museli vybúrať priečky a vytvoriť miestnosť o veľkosti 25 štvorcových metrov s 20 sedacími miestami. Tiež toalety mali hostia a domáci spoločné na chodbe, čo bolo nevyhovujúce. Vybudovali sme preto nové sociálne zázemie priamo pri šatni s presným počtom hygienických zariadení a spŕch," priblížil viceprimátor Fiľakova Attila Visnyai.

Súčasťou projektu bolo tiež vybudovanie novej ošetrovne, tá bude slúžiť na prvotné ošetrenie hráčov, ale v prípade potreby aj divákov či organizačného štábu. Na rekonštrukciu priestorov získala samospráva od SFZ dotáciu vo výške 10.000 eur, spolufinancovanie mesta predstavovalo sumu 3000 eur.

Rekonštrukčné práce uskutočňujú pracovníci mestských verejnoprospešných služieb, ktoré sa obnove interiéru futbalového štadióna venujú postupne už niekoľko rokov. Obnovené boli v minulosti kancelárie, zasadacia miestnosť, priestory pre rozhodcov i ubytovacie priestory. "Posledným projektom sa postupne chýlime ku koncu obnovy interiérov. V budúcnosti sa budeme musieť zamerať na strechu a exteriér," dodal Visnyai.