Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na stanici v Malackách pribudne nové parkovisko pre bicykle

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V diskusii priblížil, že v prípade stojanov by malo ísť o tzv. easy lift systém známy z európskych metropol, ktorý umožňuje hydraulickým posunom umiestniť aj druhy rad bicyklov nad sebou.

Malacky 16. septembra (TASR) – Pri železničnej stanici (ŽST) v Malackách by malo vzniknúť parkovisko pre bicykle vrátane vybavenia. Na sociálnej sieti o tom informuje primátor Malaciek Juraj Říha.

Šéf malackej samosprávy potvrdil, že zámer "Bike&Ride parku" odsúhlasili mestu Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). "Kryté parkovisko bude mať kapacitu vyše 200 krytých stojanov, k projektu patrí mobiliár, úschovňa na prilby i nový parčík s lavičkami pre cestujúcich,“ uviedol primátor.

V diskusii priblížil, že v prípade stojanov by malo ísť o tzv. easy lift systém známy z európskych metropol, ktorý umožňuje hydraulickým posunom umiestniť aj druhy rad bicyklov nad sebou.

Pri malackej železničnej stanici bude o pár dní realitou nové záchytné parkovisko pre automobily. Bude mať kapacitu 91 miest, mesto ho vybudovalo s pomocou eurofondov. Slávnostne ho otvoria v pondelok 23. septembra.