Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na starostu bratislavskej Rače bude kandidovať aj J. Polakovič

Ilustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Opätovnú kandidatúru na post starostu Rače už ohlásil aj terajší šéf miestnej samosprávy Michal Drotován.

Bratislava 23. júna (TASR) - Na starostu bratislavskej Rače bude v tohtoročných komunálnych voľbách kandidovať aj miestny poslanec Ján Polakovič. Svoju kandidatúru ohlásil na brífingu. Kandidovať chce ako nezávislý. Volebný program spolu s kandidátmi na miestnych, mestských a krajských poslancov by mal byť zverejnený v septembri.

"Budem starostom, ktorý bude ľudí spájať a nie rozdeľovať. Budem starostom, ktorý tu bude vždy pre ľudí a vždy medzi ľuďmi. Budem starostom spolupráce," vyhlásil Polakovič.

Chce byť starostom, ktorý bude lídrom a manažérom s jasnou víziou a fungujúcim tímom. Podľa vlastných vyjadrení sa nebráni výzvam, pripravený je tiež na kritiku zo strany občanov, ak bude oprávnená. Deklaruje, že bude vždy hájiť záujmy mestskej časti a jej obyvateľov. Zároveň ponúka ruku na spoluprácu primátorovi hlavného mesta, šéfovi Bratislavského samosprávneho kraja i starostom ostatných bratislavských mestských častí.

O podporu sa uchádza spolu so zoskupením Spoločný Cieľ, ktoré ponúkne kandidátov na poslancov do račianskeho miestneho, bratislavského mestského i krajského zastupiteľstva. Za výzvy do nadchádzajúceho obdobia považuje rozširovanie miest v materských školách, čerpanie mimorozpočtových zdrojov či rokovania s developermi, pri ktorých bude mať podľa neho mestská časť, pri súčasnej zmene zákonov, ešte menšie kompetencie na reguláciu rozvoja a výstavby.

Opätovnú kandidatúru na post starostu Rače už ohlásil aj terajší šéf miestnej samosprávy Michal Drotován.

Spojené samosprávne voľby do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 29. októbra. Kandidátne listiny sa môžu podávať do 30. augusta. Volebná kampaň už beží a skončí sa 48 hodín predo dňom konania volieb.