Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na Štrbskom Plese spustia v sobotu lyžovačku na prvých svahoch

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Michal Svítok

V prevádzke budú v sobotu vleky a sedačková lanovka Mostíky.

Štrbské Pleso 7. decembra (TASR) - Lyžiarsku sezónu vo Vysokých Tatrách odštartujú na Štrbskom Plese v sobotu 10. decembra. "V prvý deň lyžovačky v novej sezóne budú k dispozícii zjazdovky Interski, Junior a Turistická, na ktorých je do 50 centimetrov snehu a vďaka aktuálnej vlne sneženia naďalej pribúda. V prevádzke budú v sobotu vleky a sedačková lanovka Mostíky. Peší návštevníci budú mať k dispozícii aj lanovku na Solisko," informoval riaditeľ strediska Peter Tomko.

Vo Vysokých Tatrách začali so zasnežovaním v treťom novembrovom týždni. Aj keď sa podmienky a predovšetkým teploty priebežne menili, prevádzkovateľovi sa podarilo pripraviť pre lyžiarov prvé zjazdovky. Hovorca prevádzkovateľa Marián Galajda dodal, že ďalšie svahy na Štrbskom Plese budú otvárať priebežne podľa toho, ako sa ich podarí upraviť a vysnežiť.

V sobotu 17. decembra je vo Vysokých Tatrách naplánované aj otvorenie strediska Tatranská Lomnica. "Najneskôr na sviatky bude v prípade vhodných podmienok otvorená aj Jakubkova lúka v Novom Smokovci," uzavrel Galajda.