Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Trnavský kraj vyčlenil investície pre Dunajskostredský okres

Jozef Viskupič, archívna snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Prioritou budú podľa Viskupiča aj investície do školstva, kde na modernizáciu plánujú preinvestovať viac ako jeden a pol milióna eur.

Dunajská Streda 8. mája (TASR) – Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyčlenil na stretnutí v Dunajskej Strede v uplynulých dňoch investície do dopravnej infraštruktúry, ale aj sociálnej oblasti pre Dunajskostredský okres. Okrem toho sa vedenie TTSK oboznámilo s hlavnými problémami miestnych samospráv.

TTSK plánuje investovať do dopravnej infraštruktúry v Dunajskostredskom okrese takmer štyri milióny eur a do sociálnej oblasti o 200.000 eur viac ako v minulom roku.

Plánujeme prístavbu hlavnej budovy Domova sociálnych služieb v Medveďove. V tomto roku plánujeme druhú etapu rekonštrukcie cesty medzi Dolným Štálom a Topoľníkmi a v spolupráci s mestom Dunajská Streda je tiež v pláne vybudovanie okružnej križovatky na Veľkoblahovskej ceste v Dunajskej Strede,“ vyjadril sa predseda TTSK Jozef Viskupič.

Prioritou budú podľa Viskupiča aj investície do školstva, kde na modernizáciu plánujú preinvestovať viac ako jeden a pol milióna eur. Novou kotolňou približne za 450.000 eur bude vybavená Stredná odborná škola (SOŠ) rozvoja vidieka s vyučovacím jazykom maďarským (VJM), na Gymnáziu Ármina Vámbéryho s VJM budú pokračovať s rekonštrukciou fasády a nové okná dostane SOŠ stavebná s VJM.

TTSK plánuje v Dunajskej Strede založiť tiež divadelnú scénu pre obyvateľov regiónu. Momentálne bola uzavretá výzva na predkladanie koncepcií vytvorenia takejto scény. Následne pôjde o posúdenie koncepcií a prípravu ďalších krokov na realizáciu projektu nového divadla.