Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

STU otvorila dobudované priestory Slovenskej informatickej knižnice

Na snímke dobudované priestory Slovenskej informačnej knižnice na Fakulte informatiky a informačných technológií STU (Ilkovičova 2) 6. októbra 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Úlohou Slovenskej informatickej knižnice FIIT STU je poskytovať študentom FIIT STU fyzické i online zdroje informácií a vedomostí, najmä v oblastiach informačných a komunikačných technológií.

Bratislava 6. októbra (TASR) – Na Fakulte informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity (FIIT STU) v Bratislave otvorili v stredu dobudované priestory Slovenskej informatickej knižnice. Rozšírenie priestorov sa realizovalo počas letných mesiacov. TASR o tom informovali z FIIT STU.

Dekan fakulty Ivan Kotuliak poznamenal, že FIIT STU má jednu z najmodernejších a najnovších budov slovenského školstva. "Našim študentom sa dlhodobo snažíme zlepšovať interiérové prostredie, vytvárať pre nich kreatívny priestor. Veľmi sa tešíme, že vďaka spolupráci so spoločnosťou IBM môžeme našim študentom prinášať väčší komfort pre ich vzdelávanie, vedecké bádanie aj tímovú prácu. Knižnice sú srdcom univerzít u nás i v zahraničí, sú nielen miestom s množstvom literatúry, ale aj komunitným priestorom," vysvetlil Kotuliak.

Dobudovanie a rozšírenie priestorov Slovenskej informatickej knižnice FIIT STU študentom podľa Kotuliaka prinesie nielen viac možností na individuálne a skupinové štúdium, ale aj priestory pre socializáciu a budovanie vzťahov.

Úlohou Slovenskej informatickej knižnice FIIT STU je poskytovať študentom FIIT STU fyzické i online zdroje informácií a vedomostí, najmä v oblastiach informačných a komunikačných technológií. "Po dobudovaní a rozšírení jej priestorov poskytuje študentom tiež priestory rôzneho druhu, ktoré môžu používať na tímové či individuálne štúdium, ale aj oddych v tichu či pri obľúbenej počítačovej hre na hernej konzole. Novinkou je tiež náš kávový kútik, v ktorom si študenti do svojho hrnčeka opatreného príslušnou známkou môžu čerpať ´bezodnú´ kávu počas celého semestra," dodal pre TASR vedúci SIK Pavol Baťalík.