Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Na testovanie v handlovskej nemocnici sa dá po novom objednať

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Vlani v decembri v nemocnici uskutočnili takmer 5500 sterov.

Handlová 15. januára (TASR) - Zdravotníci v handlovskej nemocnici vykonávajú za mesiac tisícky testov na ochorenie COVID-19. Využívajú pri tom antigénové i RT-PCR testy. Vlani v decembri uskutočnili takmer 5500 sterov. Novinkou je systém, ktorý umožňuje pacientom objednať sa na presný čas.

"Počas posledného mesiaca v roku 2020 záujem o testovanie vzrástol, súviselo to s prichádzajúcimi sviatkami a aj medzi obdobím medzi sviatkami. V handlovskej nemocnici testujeme aj deti a v poslednej dobe sa ich percento zvyšuje," vysvetlila Lucia Radvanská, námestníčka riaditeľky nemocnice pre liečebno-preventívnu starostlivosť. Podľa jej slov v decembri zdravotníci otestovali metódou RT-PCR 350 ľudí a antigénovými testami 5132 ľudí.

Nápor ľudí, ktorí sa chceli vlani v decembri otestovať, sa podľa nej snažili handlovskí zdravotníci zvládnuť a urobiť pre nich maximum. "Robíme všetko pre to, aby sme otestovali čo najväčší počet záujemcov, s čím súvisí aj dlhšia čakacia doba. Často sme sa stretli s netrpezlivosťou a nie práve najmilšími slovami, ktoré si naši zamestnanci museli vypočuť. Preto sme od 11. januára zaviedli objednávkový systém," dodala námestníčka.

Záujemcovia o testovanie v handlovskej nemocnici sa môžu objednať na stránke objednatvysetrenie.sk.