Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Na toku rieky Slatina pri Vígľaši hromadne uhynuli ryby

Na snímke uhynuté ryby. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Inšpekcia bezprostredne po nahlásení udalosti urobila obhliadku miesta a zároveň operatívne merania základných ukazovateľov kvality vôd.

Detva 2. apríla (TASR) - Na toku rieky Slatina pri obci Vígľaš v Detvianskom okrese hromadne uhynuli ryby. TASR to v nedeľu potvrdil hovorca Slovenskej inšpekcie životného prostredia (SIŽP) Dávid Vido.

Uviedol, že inšpekcia bezprostredne po nahlásení udalosti urobila obhliadku miesta a zároveň operatívne merania základných ukazovateľov kvality vôd. "Taktiež odobrali vzorky povrchových vôd na viacerých miestach, ktoré by mohli byť potenciálnym zdrojom znečistenia," spresnil s tým, že to bolo pre vykonanie podrobnejších akreditovaných rozborov.

Ako dodal, odhaleniu príčin znečistenia rieky Slatina zároveň pomôžu výsledky analýz uhynutých živočíchov. Tie budú podľa hovorcu skúmať príslušníci odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality Policajného zboru. "V tejto chvíli pracujeme s viacerými verziami príčin tohto úhynu," dodal Vido.