Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Na trati do Rajca budú premávať historické motorové vlaky

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Súčasťou podujatia je zvýhodnený vstup do Múzea dopravy v Rajeckých Tepliciach.

Žilina 13. augusta (TASR) – Na trati Žilina - Rajec budú v sobotu a v nedeľu (14. 8.) jazdiť historické motorové vlaky. Podľa hovorkyne Považského múzea v Žiline Magdalény Lackovej bude premávať dvakrát denne. Cestujúci si kúpia lístky priamo vo vlaku.

Súčasťou podujatia je zvýhodnený vstup do Múzea dopravy v Rajeckých Tepliciach. "Aj tento rok budú mať cestujúci zľavu 20 percent. V expozícii ich čaká interaktívna prehliadka či koľajisko, zachytávajúce v zjednodušenej podobe žilinský železničný uzol v 20. rokoch 20. storočia. Deti sa môžu tešiť na tvorivé dielne, ktoré budú pred múzeom," uviedol historik dopravy Peter Šimko s tým, že pripravili aj jazdu historickým kočom v aleji pri autobusovej stanici.

Na peróne pred Múzeom dopravy návštevníci uvidia divadelnú scénku Povedačky na peróne v podaní divadelno-hravého zoskupenia RAZCA. "Záujemcovia sa dozvedia, aké témy sa preberali na železničnej stanici v roku 1942. A ako to asi mohlo vyzerať, keď sa tam stretli tri dávne priateľky," dodala autorka scenára Katarína Maršalová.

Podujatie organizuje Považské múzeum a Spoločnosť Považskej dráhy Žilina.