Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na trenčianskom výstavisku podali počas víkendu 2208 dávok vakcíny

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Najväčší záujem prejavila verejnosť o tretiu dávku, aplikovali ju 1901 záujemcom.

Trenčín 17. januára (TASR) – Vo veľkokapacitnom očkovacom centre Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) na výstavisku Expo Center podali zdravotníci počas víkendu viac ako 2200 dávok vakcíny proti novému koronavírusu. Najväčší záujem bol o tretiu dávku.

Ako informoval Ľubomír Bobák z komunikačného oddelenia Úradu TSK, počas víkendu podali zdravotníci 2208 dávok vakcín Comirnaty od spoločností Pfizer/BioNTech. Medzi očkovanými boli záujemcovia o prvú, druhú i tretiu dávku. Najväčší záujem prejavila verejnosť o tretiu dávku, aplikovali ju 1901 záujemcom.

„Prísť sa zaočkovať mali možnosť aj tí, ktorí neboli vopred registrovaní cez portál Národného centra zdravotníckych informácií. Počas dvoch vakcinačných dňoch ich na trenčianskom výstavisku bolo 454,“ doplnil Bobák.

Ako dodal, v prípade záujmu o očkovanie detí od päť do 11 rokov je potrebné navštíviť vakcinačné centrá v krajských nemocniciach v Považskej Bystrici, Bojniciach a v Myjave, prípadne v Nemocnici na okraji mesta v Partizánskom a vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne.