Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Na UMB si 37 študentov z univerzít v SR prevezme francúzske diplomy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Vďaka spolupráci boli študenti v tomto akademickom roku zapísaní na slovenskej univerzite aj na francúzskej v ôsmich rôznych študijných programoch.

Banská Bystrica 3. novembra (TASR) - Na pôde Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici (UMB) si 15. novembra prevezme 37 študentov francúzsky diplom, ktorý získali na základe spolupráce piatich slovenských univerzít (Univerzita Komenského, Ekonomická univerzita v Bratislave, Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre, UMB v Banskej Bystrici, Technická univerzita v Košiciach) s francúzskymi partnerskými univerzitami. TASR o tom v piatok informovala Dana Straková, vedúca referátu marketingovej komunikácie banskobystrickej univerzity.

"Vďaka tejto spolupráci boli študenti v akademickom roku 2016/2017 zapísaní na slovenskej univerzite aj na francúzskej v ôsmich rôznych študijných programoch. Mohli tak v rámci medziuniverzitnej dohody získať popri slovenskom diplome i francúzsky," priblížila Straková. Hlavným koordinátorom slovensko-francúzskych univerzitných partnerstiev je Slovensko-francúzsky univerzitný inštitút so sídlom v Banskej Bystrici.

Na slávnostnom odovzdávaní diplomov sa zúčastnia zástupcovia Francúzskeho veľvyslanectva v SR ako i slovenských a francúzskych spolupracujúcich univerzít.

"Podujatie bude pre nových absolventov príležitosť stretnúť sa so zástupcami univerzít a s členmi sociálnej siete France Alumni Slovensko. S čerstvými absolventmi sa podelia o svoje profesijné skúsenosti a spôsob, akým sa im podarilo zúročiť absolvované frankofónne štúdium na slovenskom trhu práce," dodala Straková.