Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Na trnavskú Univerzitu tretieho veku sa dá prihlásiť ešte dva mesiace

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Univerzita tretieho veku otvára jazykové študijné programy, právo, prácu s počítačom na rôznych úrovniach, psychológiu, dobrovoľníctvo v komunite, archeológiu, dejiny a umenie v Trnave a ďalšie.

Trnava 23. júna (TASR) – Univerzitu tretieho veku (UTV) na Trnavskej univerzite (TU) vyštudovalo doposiaľ 1039 študentov, pre záujemcov o štúdium v nasledujúcom akademickom roku je možnosť prihlásenia sa otvorená do konca augusta. Študujúcim sa môže stať každý, kto dosiahol úplné stredoškolské vzdelanie a vek nad 40 rokov. Informoval o tom Matúš Demko z oddelenia pre marketing a PR TU.

V roku 2020/2021 UTV otvára jazykové študijné programy, právo, prácu s počítačom na rôznych úrovniach, psychológiu, dobrovoľníctvo v komunite, archeológiu, dejiny a umenie v Trnave a ďalšie.

„V jazykových a počítačových vzdelávacích programoch prijímame po desať až 15 študentov, v jednoročných vzdelávacích programoch z práva 18 až 35 študentov, v ostatných vzdelávacích programoch desať až 35 poslucháčov," uviedla Anna Skupinová z Centra celoživotného vzdelávania na TU.

„Doterajší priebeh UTV hodnotíme pozitívne. Tešia nás počty jej absolventov, ich kladné reakcie, ako aj záujem stále nových uchádzačov," uviedla prorektorka TU Zuzana Nevolná.

Ako dodala, UTV predstavuje jednu z možností, ako prežiť poproduktívny vek plnohodnotným spôsobom, ponúka kvalitné využitie voľného času, pozitívne sociálne zaradenie, udržiavanie duševnej a fyzickej rovnováhy. Poskytuje pocit užitočnosti a sebarealizácie.