Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Na úpravu bežkárskych tratí získalo OZ Kordícky Hrebenák novú techniku

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

OZ Kordícky Hrebenák upravuje bežkárske trate v okolí Kordík, ktoré sa napájajú na ďalšie trate v oblasti Kremnických vrchov.

Kordíky 19. decembra (TASR) – Občianske združenie (OZ) Kordícky Hrebenák, ktoré v okolí obce Kordíky v okrese Banská Bystrica upravuje trate na bežecké lyžovanie, získalo vďaka kampani Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) na svoje aktivity novú techniku. TASR o tom informovala Zuzana Jóbová z Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Banskobystrický kraj Turizmus.

OZ Kordícky Hrebenák upravuje bežkárske trate v okolí Kordík, ktoré sa napájajú na ďalšie trate v oblasti Kremnických vrchov. V minulosti boli odkázaní na ich udržiavanie s pomocou snežného skútra, ktorý mal však časté technické poruchy. S pomocou KOCR preto v minulom roku zorganizovali úspešnú verejnú finančnú zbierku.

"Vďaka nej sme vyzbierali peniaze na akontáciu na kúpu štvorkolky v hodnote 21.000 eur. Boli sme úspešní aj s projektom vo výzve Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR. Vďaka tomuto grantu v blízkom čase nadobudneme frézu v hodnote 22.000 eur," priblížil Peter Rusko z OZ Kordícky Hrebenák. V rámci ďalších plánov chcú v budúcnosti zakúpiť aj novú radlicu, osadiť by chceli i panoramatické tabule a nové značenie tratí.

KOCR podporila úpravu bežkárskych tratí v okolí Kordík aj výťažkom z predaja tematickej čelenky. V minulej zimnej sezóne si ju zakúpilo 90 ľudí, vďaka čomu sa podarilo vyzbierať vyše 800 eur. Kampaň spojená s predajom čelenky s názvom Podporujem bežkovanie v kraji pokračuje aj tento rok.

"S občianskymi združeniami a samosprávami, ktoré sa starajú o naše bežkárske lokality, sme vo veľmi úzkom kontakte. Výťažok z predaja tematickej čelenky poputuje tam, kde to budú najviac potrebovať," dodala Petra Šuhajdová z KOCR Banskobystrický kraj Turizmus.