Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Regióny

Na území Popradu je viac ako 50 pieskovísk, začali s ich čistením

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Mesto zároveň vyzýva majiteľov psov a mačiek, aby rešpektovali značky pri detských ihriskách a nevodili domácich miláčikov na detské ihriská a pieskoviská.

Poprad 15. mája (TASR) - V Poprade v týchto dňoch začali s pravidelným prečisťovaním pieskovísk, na území mesta ich je celkovo 53. Samospráva na sociálnej sieti informovala, že všetky sa preosejú, prehrabú, vyberú sa z nich nečistoty a následne ich doplnia novým pieskom.

Čistenie vykonáva v spolupráci s aktivačnými pracovníkmi spoločnosť Brantner, s ktorou má mesto Poprad uzatvorenú zmluvu o poskytovaní verejnoprospešných služieb. "Počas celého obdobia, keď sa pieskoviská využívajú, Regionálny úrad verejného zdravotníctva odoberá vzorky piesku. Ak sa zistí jeho kontaminácia, upovedomí o tom prevádzkovateľa, teda mesto Poprad, a v takomto prípade sa z pieskoviska kompletne vyvezie starý piesok, vyčistí sa, vyumýva obruba pieskoviska a dovezie nový piesok," vysvetlila vedúca oddelenia životného prostredia na tamojšom mestskom úrade Daniela Gerčák Polaštiková.

Mesto zároveň vyzýva majiteľov psov a mačiek, aby rešpektovali značky pri detských ihriskách a nevodili domácich miláčikov na detské ihriská a pieskoviská. "Týmto spôsobom zabezpečia deťom bezpečný a zdravý priestor na hranie," uzatvára radnica.