Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Na území Popradu vyčistia všetkých 53 pieskovísk

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Samospráva zároveň vyzýva majiteľov psov a mačiek, aby rešpektovali značky pri detských ihriskách a nevodili domácich miláčikov na detské ihriská a pieskoviská.

Poprad 2. júna (TASR) - Mesto Poprad začalo v týchto dňoch s pravidelným čistením pieskovísk, ktoré spočíva v preosievaní, prehrabávaní piesku a vyberaní nečistôt. Vedúca oddelenia životného prostredia na tamojšom mestskom úrade Daniela Gerčák Polaštiková v tejto súvislosti uviedla, že počas celého obdobia, keď sa pieskoviská využívajú, pracovníci regionálneho úradu verejného zdravotníctva odoberajú vzorky piesku.

"Ak sa zistí jeho kontaminácia, upovedomia o tom prevádzkovateľa, teda mesto Poprad. V takomto prípade sa z pieskoviska kompletne vyvezie starý piesok, vyčistí sa, vyumýva obruba pieskoviska a dovezie sa nový piesok," vysvetlila Gerčák Polaštiková.

Vo všetkých popradských mestských častiach je dohromady 53 pieskovísk, ktoré sa po vyčistení doplnia aj novým pieskom. Údržba sa vykonáva v spolupráci s aktivačnými pracovníkmi a so spoločnosťou Brantner, s ktorou má radnica zmluvu o poskytovaní verejnoprospešných služieb.

Samospráva zároveň vyzýva majiteľov psov a mačiek, aby rešpektovali značky pri detských ihriskách a nevodili domácich miláčikov na detské ihriská a pieskoviská. "Týmto spôsobom zabezpečia deťom bezpečný a zdravý priestor na hranie," uzatvára mesto.