Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na Vajnorskej v smere z centra vytvorili nový chránený cyklopruh

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Mesto pri tom zachovalo pôvodnú kapacitu pre automobilovú dopravu.

Bratislava 13. októbra (TASR) - Na Vajnorskej ulici v Bratislave v smere z centra pribudlo nové značenie. Mesto tu vyznačilo parkovacie miesta v novej polohe, vytvorilo nový chránený pruh pre cyklistov a medzi nimi aj odstupový pás, ktorý má poskytnúť priestor pre bezpečnejšie otvorenie dverí auta z pravej strany a vystúpenie z vozidla.

"Aby táto ulica čo najlepšie slúžila všetkým, zachovali sme doterajšiu kapacitu pre automobilovú dopravu, pričom v pravom pruhu, kde sa doposiaľ parkovalo, sme prišli s uvedenými zmenami," uviedlo na sociálnej sieti hlavné mesto.

Na Vajnorskej ulici v úseku medzi ulicou Odbojárov a Bajkalskou podľa primátora Bratislavy Matúša Valla komplexne opravujú chodníky aj cestu. "Okrem osadenia vodopriepustnej dlažby v priestore medzi stromami a kvalitných detailov sa v smere z centra podarilo uskutočniť aj win-win riešenie pre dopravu. Zachovali sme doterajšiu kapacitu pre automobilovú dopravu, ako aj rokmi zaužívanú kapacitu parkovania, a zároveň sme vytvorili chránený cyklopruh s odstupovým pásom," priblížil primátor. Novým usporiadaním parkovania bude podľa neho po oprave dostatočný priestor na chôdzu, bicyklovanie aj prejazd autom. Práce stále prebiehajú a stav ešte nie je finálny.

Oprava Vajnorskej spočíva v oprave chodníka, výmene obrubníkov a tiež osadení vodopriepustnej dlažby do priestoru medzi stromami.