Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Na trenčianskom veľtrhu ELO SYS predstaví svoje novinky 251 firiem

Medzinárodný veľtrh elektrotechniky, elektroniky, energetiky a telekomunikácií ELO SYS v roku 2011 v Trenčíne, archívne foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

K veľtrhu ELO SYS už neodmysliteľne patria súťaže Elektrotechnický výrobok roka, Ekologický počin roka, Najúspešnejší exponát veľtrhu, Konštruktér roka a Unikát roka.

Trenčín 8. októbra (TASR) – Viac ako 250 firiem z desiatich štátov Európy a Ázie predstaví od utorka do piatka (9. – 12. 10.) svoje novinky na 18. ročníku medzinárodného veľtrhu elektrotechniky, elektroniky, energetiky a telekomunikácií ELO SYS. Pod záštitou Ministerstva hospodárstva SR ho pripravili na ploche 12.630 metrov štvorcových v areáli trenčianskeho výstaviska Expo Center.

„Počas uplynulých rokov sa ELO SYS vyprofiloval na medzinárodne uznávané podujatie, najvýznamnejšie a najväčšie svojho druhu na Slovensku. Veľtrh si drží pozíciu výstavníckeho podujatia so stabilne vysokou úrovňou obsadenej výstavnej plochy, na ktorej sa tento rok odprezentuje 251 firiem zo Slovenska, Českej republiky, Rakúska, Maďarska, Poľska, Nemecka, Chorvátska, Švajčiarska, Bosny a Hercegoviny a Indie,“ informovala Ivana Ridékyová z oddelenia marketingu výstaviska Expo Center.

Dni robotiky

Ako dodala, k veľtrhu už roky neodmysliteľne patria súťaže Elektrotechnický výrobok roka, Ekologický počin roka, Najúspešnejší exponát veľtrhu ELO SYS, Konštruktér roka a Unikát roka, ktoré organizuje Zväz elektrotechnického priemyslu SR.

Súčasťou odborného sprievodného programu budú Dni mobilnej robotiky a medzinárodná konferencia Elektrotechnika, informatika a telekomunikácie 2012, ktorá sa spoločne so seminárom znalcov z elektrotechnických, informatických a energetických odborov koná pod odbornou garanciou Fakulty elektrotechniky a informatiky Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.

„Veľkým plusom tohto podujatia je úzke prepojenie kontraktačno-prezentačnej úlohy veľtrhu s teoretickým zázemím, vedou a výskumom. K vysokej odbornej úrovni prispievajú každoročne odborní garanti – Zväz elektrotechnického priemyslu SR, Fakulta elektrotechniky a informatiky STU v Bratislave, Slovenské elektrárne, a. s., Slovenský elektrotechnický zväz - Komora elektrotechnikov Slovenska, Únia slovenských elektrotechnikov, Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne, Zväz strojárskeho priemyslu, ELA, ktorí s cieľom skĺbiť vedu a prax každoročne obohacujú program veľtrhu o kvalitné odborné sprievodné podujatia,“ uzavrela Ridékyová s tým, že slávnostné otvorenie výstavy spojené s vyhodnotením súťaží je na programe v utorok o 15.00 hodine.