Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Na fakultách UKF v Nitre sa začal nový akademický rok

Ilustračná fotografia. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Vo všetkých priestoroch univerzity platí povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest rúškom, prípadne respirátorom podľa príslušných predpisov.

Nitra 20. septembra (TASR) - Na všetkých piatich fakultách Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre sa v pondelok začal nový akademický rok. Vzdelávanie sa vo všetkých formách štúdia začalo uskutočňovať štandardne prezenčne, vzhľadom na aktuálny stav však univerzita neorganizovala tradičné otvorenie nového akademického roka v aule UKF.

Univerzita rešpektuje všetky nariadenia platné podľa aktuálneho COVID automatu. Vo všetkých priestoroch univerzity platí povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest rúškom, prípadne respirátorom podľa príslušných predpisov. „Výučba sa na všetkých fakultách začala prezenčne, v plnej prevádzke sú študentské domovy s poskytovaným ubytovaním a stravovaním študentov, k dispozícii sú knižničné i ďalšie služby, ktoré študenti potrebujú k svojmu vzdelávaniu. Verím, že ak nie celý zimný semester, tak aspoň jeho podstatnú časť vydržíme vo vzdelávaní v prezenčnom móde,“ potvrdil rektor UKF Libor Vozár.

V prípade zhoršenia epidemiologickej situácie je univerzita schopná promptne prijať potrebné opatrenia a v záujme ochrany zdravia študentov, pedagógov a ostatných zamestnancov školy prejsť na dištančnú formu štúdia. Dekani fakúlt prijmú a zverejnia špecifické spresnenia týkajúce sa režimu, spôsobu a podmienok výučby.