Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na východe Slovenska odhalili pokus o pašovanie cigariet vzduchom

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Hliadka oddelenia hraničnej kontroly zaznamenala krátko po polnoci zvuk neznámeho lietajúceho prostriedku, ktorý sa presúval od hranice smerom do vnútrozemia Slovenska.

Jenkovce 23. júna (TASR) – Prípad pašovaných cigariet zaznamenali policajti v utorok (22. 6.) pri hranici s Ukrajinou. Hliadka oddelenia hraničnej kontroly zaznamenala krátko po polnoci zvuk neznámeho lietajúceho prostriedku, ktorý sa presúval od hranice smerom do vnútrozemia Slovenska. Vypustený bol z neho neznámy predmet, informovala v stredu hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance Agnesa Kopernická.

„Pri prehliadaní poľa v katastri obce Jenkovce, okres Sobrance, zaistili policajti balík obalený priehľadnou fóliou. Nachádzalo sa v ňom 4800 kusov (24 kartónov) cigariet značky Compliment Violet bez kontrolnej známky na označenie tovaru,“ uviedla Kopernická. Únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov príslušníci colného úradu vyčíslili na 559,2 eura.

Prípad prevzal na ďalšiu realizáciu vyšetrovateľ Kriminálneho úradu Finančnej správy (KÚFS) pre podozrenie z porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru.