Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

V košickom okrese zaistili desiatky tisíc nelegálnych cigariet

Viac ako 163.000 kusov cigariet bez platnej kontrolnej známky zaistili počas šiestich domových prehliadok v okresoch Košice-okolie a Sobrance príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) - pobočka Východ. FOTO TASR - KR PZ v Košiciach Foto: TASR

Viac ako 163. 000 kusov cigariet bez platnej kontrolnej známky zaistili počas šiestich domových prehliadok v okresoch Košice-okolie a Sobrance príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS).

Košice 15. augusta (TASR) - Viac ako 163.000 kusov cigariet bez platnej kontrolnej známky zaistili počas šiestich domových prehliadok v okresoch Košice-okolie a Sobrance príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) - pobočka Východ. "Zároveň počas akcie zaistili aj hotovosť vo výške viac ako 10.000 eur a strelnú zbraň," informovala v pondelok hovorkyňa finančnej správy Martina Rybanská.

V rámci rozsiahlych domových prehliadok odhalili celkovo 163.886 cigariet rôznych značiek bez označenia platnou slovenskou kontrolnou známkou. Spáchaný tak bol trestný čin porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru. Pre nájdenú strelnú zbraň boli k výkonu prizvaní aj príslušníci z Okresného riaditeľstva Policajného zboru (OR PZ) Košice-okolie.

"Celkovo bolo zadržaných päť osôb, dvaja obvinení budú vyšetrovaní na slobode a traja na základe rozhodnutia sudcu budú väzobne stíhaní. Celková škoda na spotrebnej dani z tabakových výrobkov bola vyčíslená na 20.501 eur," uviedla Rybanská. V prípade dokázania viny hrozí páchateľom trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.