Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Na vyhodnotení Štúrovho pera očakávajú vyše 200 študentov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Tento rok sa do súťaže prihlásilo 51 stredoškolských a osem vysokoškolských časopisov, 18 online projektov.

Zvolen 19. apríla (TASR) - Viac ako 200 študentov z celého Slovenska sa v piatok a v sobotu (21. a 22. 4.) zúčastní vo Zvolene vyhodnotenia 29. ročníka celoslovenskej novinárskej súťaže stredoškolákov a vysokoškolákov Štúrovo pero 2023. Súťaž podporuje a rozvíja novinárske nadanie študentov stredných a vysokých škôl.

Ako informuje Krajská knižnica Ľudovíta Štúra (KKĽŠ) vo Zvolene, ktorá je hlavným organizátorom, súťaž má medzi študentmi veľkú popularitu. "Umožňuje im prezentovať školské časopisy a novinárske príspevky, napomáha k rozširovaniu poznatkov súťažiacich o žurnalistike a žurnalistických žánroch," uvádza.

Tento rok sa do súťaže prihlásilo 51 stredoškolských a osem vysokoškolských časopisov, 18 online projektov. Celkom 104 novinárskych príspevkov zaslalo 41 stredoškolákov a so 41 prácami prispelo 19 vysokoškolákov. O Cenu Nadácie Slovenskej sporiteľne za rubriky, napomáhajúce zvyšovaniu finančnej gramotnosti na stredných školách, sa uchádzalo deväť stredoškolských časopisov.

Súčasťou dvojdňového programu budú hodnotiace semináre porotcov, tlačové besedy, diskusie s hosťami a vyhlásenie výsledkov súťaže. Nad podujatím prevzal záštitu predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Ondrej Lunter. Medzi partnermi podujatia je aj TASR.