Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Na výstave bonsajov predstavia aj stromy vypestované v Japonsku

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Výstavu s názvom Cassovia Bonsai pripravovala Botanická záhrada UPJŠ v spolupráci s Bonsai centrom Košice a Bonsai klubom Košice pôvodne na prelom mesiacov apríl a máj.

Košice 19. septembra (TASR) – Na výstave bonsajov, ktorú je možné počas víkendu zhliadnuť v Botanickej záhrade Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) v Košiciach, sú aj originálne zbierkové stromy vypestované a tvarované v Japonsku. Informoval o tom hovorca univerzity Tomáš Zavatčan.

"Na výstave návštevníci uvidia okolo 60 drevín pochádzajúcich nielen z našich lesov, ale pôvodom z celého sveta," priblížil s tým, že súčasťou v poradí desiatej výstavy bonsajov realizovanej v Botanickej záhrade UPJŠ je i poradenská činnosť a aj predaj izbových a vonkajších bonsajov a príslušenstva, ktoré je potrebné na ich pestovanie a ošetrovanie.

Výstavu s názvom Cassovia Bonsai pripravovala Botanická záhrada UPJŠ v spolupráci s Bonsai centrom Košice a Bonsai klubom Košice pôvodne na prelom mesiacov apríl a máj. Mala byť i medzinárodnou výstavou. "Žiaľ, situácia okolo šírenia nového koronavírusu nám nedovolila túto výstavu v danom termíne a rozsahu usporiadať, preto sme ju preložili na september," vysvetlil riaditeľ botanickej záhrady Pavol Mártonfi.

Výstava je prístupná v čase od 9.00 do 17.00 h.