Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Na výstave bonsajov v Botanickej záhrade UPJŠ je viac ako 70 drevín

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Pre návštevníkov je pripravená aj poradenská činnosť zameraná na pestovanie a ošetrovanie bonsajov.

Košice 30. apríla (TASR) – Prvá tohtoročná výstava Botanickej záhrady Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) v Košiciach je venovaná bonsajom. Návštevníci na nej môžu vidieť viac ako 70 drevín pochádzajúcich nielen zo slovenských lesov, ale aj z celého sveta. TASR o tom informovala hovorkyňa univerzity Laura Hoľanová.

Podľa prezidenta Slovenskej bonsajovej asociácie okrem iných drevín prezentujú aj originálne zbierkové stromy vypestované a tvarované priamo v Japonsku. Pre návštevníkov je pripravená aj poradenská činnosť zameraná na pestovanie a ošetrovanie bonsajov.

Trojdňovú predajnú výstavu, ktorú otvorili v piatok (29. 4.), môže verejnosť navštíviť aj v sobotu a nedeľu (1. 5.) medzi 9.00 a 17.00 h.

Podľa riaditeľa Botanickej záhrady UPJŠ v Košiciach Pavla Mártonfiho sa návštevníci môžu od polovice mája tešiť aj na tradičnú výstavu exotických motýľov, ktorá potrvá až do začiatku prázdnin. „Keďže na budove stále prebiehajú práce spojené s výstavbou návštevníckeho centra, kaviarne a úpravou okolia, prosím návštevníkov o ohľaduplnosť, zvýšenú opatrnosť pri pohybe v areáli a rešpektovanie obchádzkových trás,“ uviedol.