Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Na Záhorí policajti zastavili štyroch vodičov s alkoholom v dychu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Jednu z vodičiek riešia v tzv. superrýchlom konaní a na rozhodnutie súdu si počká v policajnej cele, doplnila polícia.

Senica 29. novembra (TASR) - Senickí policajti zastavili v pondelok ráno troch vodičov, ktorým pri kontrole namerali zostatkový alkohol. V sobotu (27. 11.) policajti z Holíča chytili ženu, ktorá po meste jazdila takmer s 3,5 promile. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti.

Pri rannej policajnej kontrole zameranej na alkohol v okrese Senica nafúkali dvaja muži a jedna žena. "Najviac nafúkal 45-ročný vodič v obci Jablonica, ktorý presiahol hranicu jedného promile a dopustil sa tak prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Policajti ho obmedzili na osobnej slobode a o jeho osude sa bude rozhodovať v tzv. superrýchlom konaní. V Jablonici skontrolovali aj 38-ročného muža, ktorý nafúkal 0,4 promile, v Senici 42-ročná žena mala za volantom v dychu 0,71 promile," uviedla polícia.

Policajti z Holíča podrobili dychovej skúške 55-ročnú vodičku, ktorá mala v dychu 3,4 promile. "Na mieste ju obmedzili na osobnej slobode a previezli na policajnú stanicu. Policajti ženu obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý jej môže hroziť väzenie až na jeden rok. Vodičku riešia v tzv. superrýchlom konaní a na rozhodnutie súdu si počká v policajnej cele,“ doplnila polícia.