Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na železničnom priecestí v Ivanke pri Dunaji zahynul muž

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa doterajších informácii 67–ročný vodič vošiel napriek funkčnej signalizácii autom na železničné priecestie.

Bratislava 23. októbra (TASR) - Na železničnom priecestí na Poľovníckej ulici v Ivanke pri Dunaji vyhasol v sobotu predpoludním jeden ľudský život. Dopravnú nehodu po zrážke s vlakom neprežil 67-ročný muž. Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

"Podľa doterajších informácii 67–ročný vodič vošiel napriek funkčnej signalizácii autom na železničné priecestie. Tam, bohužiaľ, došlo k stretu s vlakom, ktorý prechádzal uvedeným úsekom smerom na obec Bernolákovo. Po zrážke utrpel vodič osobného motorového vozidla zranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom," približuje polícia. Bližšie informácie v súčasnosti neposkytuje.

Polícia v tejto súvislosti opätovne vodičom pripomína, že je zakázané vchádzať na priecestie, ak sa dáva výstraha dvoma červenými, striedavo prerušovanými svetlami priecestného zabezpečovacieho zariadenia. Rovnako to platí v prípade, ak sa spúšťajú, sú spustené alebo sa dvíhajú závory a je vidieť alebo počuť prichádzajúci vlak, prípadne je počuť jeho húkanie a pískanie.