Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

NEHODA NA ŽELEZNIČNOM PRIECESTÍ: Do osobného auta vrazil vlak

Snímka z miesta nehody v Lietavskej Lúčke. Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Alkohol u vodiča ani u 29-ročnej rušňovodičky dychovými skúškami nezistili, uviedol policajný hovorca.

Lietavská Lúčka 14. júna (TASR) – Na železničnom priecestí v Lietavskej Lúčke v okrese Žilina sa v utorok dopoludnia zrazilo osobné auto s prechádzajúcim osobným vlakom. Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radka Moravčíka sa pri dopravnej nehode nikto nezranil.

Doplnil, že 30-ročný vodič viedol po miestnej komunikácii osobné auto BMW. "Následne vošiel na priecestie chránené zvukovým a svetelným zabezpečením, kde došlo k zrážke s prechádzajúcim osobným vlakom. Alkohol u vodiča ani u 29-ročnej rušňovodičky dychovými skúškami nezistili. Hmotnú škodu predbežne vyčíslili na 38.000 eur. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom objasňovania," uviedol Moravčík.

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. "Každý účastník cestnej premávky môže zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na cestách," zdôraznil krajský policajný hovorca.