Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na Žilinskom dni zdravia poradia aj odborné tímy z FNsP Žilina

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Budúcim mamičkám sa budú venovať pôrodné asistentky a gynekologická fyzioterapeutka.

Žilina 21. septembra (TASR) – Odborné tímy zdravotníkov z Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline sa vo štvrtok (22. 9.) predstavia na Žilinskom dni zdravia na Námestí Andreja Hlinku. Podľa hovorkyne nemocnice Lenky Zátekovej sa zamerajú na zdravie Žilinčanov, poradia im v otázkach sociálnej i zdravotnej starostlivosti a prinesú praktické ukážky s aktívnymi workshopmi.

Doplnila, že podujatie mesta Žilina sa začína o 10.00 h a potrvá do 18.00 h. "V stánku žilinskej nemocnice sú pripravené ukážky viacerých druhov cvičení a poradenstvo s fyzioterapeutmi, kontrola znamienok a dermatovenerologické konzultácie," priblížila Záteková.

Zdravotníci tiež poradia, ako správne užívať a kombinovať lieky, či ako zvládnuť horúčky u najmenších pacientov. "Vysoké teploty u detí bývajú veľakrát strašiakom mnohých rodičov. Stáva sa, že horúčky pretrvávajú aj napriek podávaniu antipyretík a často je problém ich znížiť. Naši pediatri ponúknu návštevníkom niekoľko užitočných rád a tipov, ako deťom pomôcť doma a kedy je už potrebné vyhľadať lekársku pomoc," uviedol riaditeľ FNsP Žilina Eduard Dorčík.

Budúcim mamičkám sa budú venovať pôrodné asistentky a gynekologická fyzioterapeutka. "Okrem odporúčaní a konzultácií v oblasti zdravotnej starostlivosti čaká na návštevníkov taktiež poradenstvo v otázkach sociálnej starostlivosti a pomoci, ktorú nemocnica poskytuje pacientom a ich rodinám," dodala hovorkyňa FNsP Žilina.