Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

DVAJA MŔTVI A 5 ZRANENÝCH VO VRÚTKACH: Na ZŠ zasahujú policajti

Policajti zastrelili muža, ktorý mal napadnúť pracovníkov základnej školy (ZŠ) vo Vrútkach. Muž po zásahu polície zomrel. Na snímke policajné hlliadky počas zásahu v ZŠ vo Vrútkach 11. júna 2020. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Policajti použili voči útočníkovi zbraň a na miesto smeruje posttraumatický tím.

Bratislava 11. júna (TASR) – Pri incidente na základnej škole vo Vrútkach zomreli dvaja ľudia. Päť osôb je zranených, sú medzi nim aj deti. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.

Všetky INFORMÁCIE OHĽADNE STREĽBY V ŠKOLE NÁJDETE V NAŠOM ONLINE.



TASR v tejto súvislosti prináša chronológiu závažných prípadov útokov na školách, resp. medzi deťmi od roku 2010.

21. októbra 2010

Plavecký Štvrtok: Rezné poranenie príborovým nožom spôsobil 12-ročný školák svojmu spolužiakovi v Základnej škole v Plaveckom Štvrtku. Incident sa odohral na chodbe školy. Poranenie si vyžiadalo prevoz maloletého do nemocnice, odkiaľ ho po ošetrení prepustili.

22. apríla 2011

Iba 15-ročný chlapec sa stal obeťou útoku jedného z partie mladíkov na ihrisku v banskobystrickej časti Rudlová. Chlapec mal prechádzať popri skupine asi 20-ročných mladíkov, ktorí hrali futbal. S chlapcom sa pohádali, pričom ho jeden z nich pichol nožom do hrudníka. Privolaným záchranárom sa ho už nepodarilo zachrániť.

27. februára 2019


Spišská Nová Ves: V jednej zo základných škôl v Spišskej Novej Vsi sa strieľalo. Chlapec vystrelil na svojho spolužiaka zo strelnej zbrane, maloletého pacienta so zranením hlavy previezli po prvotnom ošetrení do miestnej nemocnice. K incidentu došlo na streleckom krúžku.