Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Požiar lesného porastu nad obcou Tŕstie sa podarilo lokalizovať

Ilustračná snímka Foto: TASR/Adriána Antošková

Podľa domácich obyvateľov vznikol požiar ešte v stredu (4. 7.) v nočných hodinách od niekoľkých bleskov.

Tŕstie 6. júla (TASR) – Požiar lesného porastu v nedostupnom horskom teréne na vrchu Ostrá Malenica nad obcou Tŕstie v Považskobystrickom okrese sa hasičom podarilo lokalizovať.

Ako TASR informovali z operačného strediska Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Považskej Bystrici, požiar pod vrcholom 909-metrového kopca v 54-stupňovom svahu sa už nešíri, hasiči však pokračujú v jeho likvidácii. Na mieste zasahujú jednotky profesionálnych hasičov z Považskej Bystrice, Trenčína, Púchova, Žiliny a dobrovoľní hasiči z okolitých obcí, v nedostupnom teréne hasí vrtuľník s bambi vakom.

Ako dnes TASR informoval Silvester Pavlík z Operačného strediska Okresného riaditeľstva HaZZ v Považskej Bystrici, zhorenisko od štvrtka kontrolovala lesná stráž, požiar sa opäť rozhorel dnes na pravé poludnie.

Podľa domácich obyvateľov vznikol ešte v stredu (4. 7.) v nočných hodinách od niekoľkých bleskov, ktoré udreli do tejto lokality. Podľa hasičského hovorcu Petríka príčina požiaru zatiaľ nie je známa.