Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Naď: Požiar chirurgického pavilónu ÚVN spôsobili problematické rozvody

Na snímke poškodená budova chirurgického pavilónu ÚVN v Ružomberku, 18. októbra 2021. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Rozhodli sme sa, že budovu nebudeme opravovať čiastkovo, ale urobíme komplexnú modernizáciu, podotkol šéf rezortu obrany s tým, že očakávajú celkové náklady na úrovni 21 miliónov eur.

Ružomberok 28. júla (TASR) – Príčinou vlaňajšieho požiaru chirurgického pavilónu Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) v Ružomberku boli problematické elektrické rozvody. Uviedol to minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) počas tohtotýždňovej návštevy nemocnice. Pavilón teraz plánujú zmodernizovať. Začatie rekonštrukčných prác predpokladajú na jeseň.

"Dosahy požiaru boli relatívne veľké, poškodil značnú časť pavilónu. Rozhodli sme sa, že budovu nebudeme opravovať čiastkovo, ale urobíme komplexnú modernizáciu. Takú, aká tu nebola desaťročia," podotkol šéf rezortu obrany s tým, že očakávajú celkové náklady na úrovni 21 miliónov eur.

Práce budú financovať z peňazí rezortu obrany, od sponzorov a z eurofondov. Modernizácia bude podľa ministra trvať približne rok.

Požiar v chirurgickom pavilóne ÚVN vypukol 17. októbra minulého roka. Časť budovy, ktorú poškodil oheň, využívali ako ubytovacie kapacity a kancelárske priestory pre zdravotnícky personál. Centrálne operačné sály požiar nezasiahol.