Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Naď: Škody v ružomberskej nemocnici budú pravdepodobne vyššie

Na archívnej snímke poškodená budova chirurgického pavilónu ÚVN v Ružomberku, 18. októbra 2021. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Šéf rezortu obrany sa zároveň poďakoval vedeniu nemocnice, zamestnancom aj vojakom, ktorí zvládli evakuáciu aj práce po požiari.

Ružomberok 2. novembra (TASR) - Celkové škody po októbrovom požiari v chirurgickom pavilóne Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) v Ružomberku budú pravdepodobne vyššie ako jeden a pol milióna eur. Na sociálnej sieti o tom informoval minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO).

Zdôraznil, že peniaze hľadajú v rozpočte rezortu obrany. "Oslovili sme tiež spoločnosti, ktoré dlhodobo spolupracujú s rezortom, nech priložia ruku k dielu, a samozrejme, nemocnica je poistená," skonštatoval Naď. Dodal, že výrobca stíhačiek Lockheed Martin poskytne príspevok vo výške 150.000 USD.

Práce po požiari podľa Naďa postupujú rýchlo. "Fasáda je prekrytá. Trochu nás zdržali konzultácie s poisťovňou a vyšetrovanie dôvodu požiaru, ale už o pár dní sa začnú sanačné a rekonštrukčné práce, vrátane núdzového prestrešenia," ubezpečil.

Šéf rezortu obrany sa zároveň poďakoval vedeniu nemocnice, zamestnancom aj vojakom, ktorí zvládli evakuáciu aj práce po požiari.

V chirurgickom pavilóne ÚVN vypukol v nedeľu 17. októbra požiar. Časť budovy, ktorú poškodil oheň, bola využívaná ako ubytovacie kapacity a kancelárske priestory pre zdravotnícky personál. Centrálne operačné sály požiar nezasiahol.