Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Nadácia v Nitre podporí verejnoprospešné projekty v základných školách

VSTUP ZAKÁZANÝ: Tajomstvá Nitrianskeho hradu Foto: Tablet.TV

Celkovo do grantovej výzvy predložili 28 projektov, tie víťazné vyberala hodnotiaca komisia.

Nitra 11. novembra (TASR) - Nitrianska komunitná nadácia (NKN) podporí z grantového programu Strecha pre váš nápad 15 verejnoprospešných projektov v základných školách v Nitrianskom kraji. Ako informovala NKN, kreatívne nápady získali podporu v celkovej hodnote 18.212,02 eura.

Cieľom grantového programu je podporovať aktivity, ktoré prispejú ku skvalitneniu života v školskom prostredí. "Program aktivizuje žiakov a učiteľov, aby sami identifikovali, čo im v škole chýba a čo by chceli zlepšiť. V rámci zamerania projektov tento rok rezonovala najmä téma vytvárania vonkajších učební a oddychových zón. Aktivity projektov sa týkali aj environmentálnej výchovy, zdravého životného štýlu či rozvoja športu a pohybovej kultúry," uviedla PR manažérka NKN Natália Zákopčanová.

Celkovo do grantovej výzvy predložili 28 projektov, tie víťazné vyberala hodnotiaca komisia. "Tešíme sa, že tento rok môže byť podporených toľko skvelých nápadov. Školy majú záujem napredovať v rôznych oblastiach, zlepšovať podmienky pre žiakov, vzdelávať ich v dôležitých témach, ktoré nie sú súčasťou bežného vyučovania. Sme radi, že im v rámci programu Strecha pre váš nápad môžeme aspoň trochu pomôcť," dodala Zákopčanová.