Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Nadšenci behu darovali košickej zoo vyše 2000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V nedeľu si tak prišli do zoo zašportovať opäť aktívni športovci, ale aj rodiny s deťmi.

Košice 7. septembra (TASR) – Tradičné bežecké podujatie, ktoré sa konalo v nedeľu (6. 9.) v košickej zoologickej záhrade, prilákalo viac ako 400 bežcov. Do 7. ročníka Behu v ZOO v areáli s exotickými zvieratami sa zapojili deti aj dospelí a svojou účasťou podporili zoo sumou viac ako 2000 eur. Informoval o tom organizátor podujatia Tomáš Gáll.

"Za každého registrovaného bežca odvedieme pre zvieracích obyvateľov v košickej zoo štyri eurá. Zoologická záhrada je miesto, ktoré navštevujú celé rodiny s deťmi nielen z Košíc a širokého okolia, ale z celého Slovenska i zahraničia. Sme veľmi radi, že môžeme aspoň symbolickou sumou prispieť k jej prevádzke, ktorú na jar ochromil nový koronavírus," priblížil organizátor.

Pri zrode behu cestičkami pomedzi zvieracích obyvateľov bola myšlienka ukázať ľuďom zoo z inej perspektívy. Podujatie sa pravidelne koná v skorých jarných mesiacoch, tento rok ho však pre pandémiu nového koronavírusu preložili na september. V nedeľu si tak prišli do zoo zašportovať opäť aktívni športovci, ale aj rodiny s deťmi. Novinkou bola možnosť virtuálnej formy behu.

Beh v ZOO 2020 je jedným z ôsmich behov, ktoré tvoria sériu Charity run tour. Výťažok z podujatí je venovaný na podporu jednotlivcov alebo organizácií, ktoré potrebujú pomoc.