Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Nádvorie Bojnického zámku doplnili múzeum o multimediálnu prezentáciu

Pohľad na Bojnický zámok 24. mája 2018. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Na návštevníkov čaká okrem prehliadky v netradičnej večernej atmosféry aj relatívne nová zaujímavosť v Huňadyho sále.

Bojnice 2. októbra (TASR) - Prehliadky nádvorí a vybraných priľahlých priestorov na Bojnickom zámku pokračujú aj na jeseň. Návštevníci sa nimi budú môcť prejsť vždy v sobotu večer v prípade priaznivého počasia. Ich súčasťou je aj novinka v podobe multimediálnej prezentácie v Huňadyho sále.

"Aj v jesennom období sa návštevníci vo večerných hodinách môžu prísť poprechádzať v okolí zámku a navštíviť aj nádvoria a priľahlé priestory," priblížila pre TASR PR manažérka Slovenského národného múzea (SNM) - Múzea Bojnice Petra Gordíková.

Na návštevníkov podľa nej čaká okrem prehliadky v netradičnej večernej atmosféry aj relatívne nová zaujímavosť v Huňadyho sále. "V zrkadle v strope sa nachádza multimediálna prezentácia, kde si môžu pozrieť, ako sa zámok vyvíjal v čase, ako sa mení počas jednotlivých ročných období. Spoznajú vďaka tomu aj zaujímavé obrazy z minulosti," priblížila.

Počas večerných prehliadok môže verejnosť okrem nádvorí vstúpiť aj do rodinnej hrobky, ďalej sa prejdú atmosférovo osvetleným francúzskym parkom a prehliadku ukončia v prírodnej travertínovej jaskyni priamo pod Bojnickým zámkom, dodala Gordíková.